DUYURULAR

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırma Önerisi Etik Değerlendirme Kurulu 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren kurula yapılan başvurulardaki “düzeltme” uygulamasını kaldıracaktır. “Düzeltme” uygulaması, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Önerisi Etik Değerlendirme Kurulları Yönergesi’nde Kurulumuzun görevleri kapsamında olmamasına rağmen küçük hatalar nedeniyle başvuru sahiplerinin mağduriyet yaşamaması adına yaklaşık bir buçuk yıldır kesintisiz bir şekilde uygulanmıştır. Geçen süre içinde inceleme yaparken Kurulumuzun dikkate aldığı hususlar başvuru sahipleri tarafından artık anlaşıldığı/anlaşılması gerektiği için “düzeltme” uygulaması kaldırılacaktır.

Başvuru sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları adına, başvuruların web sayfasında bulunan yönerge ve örnek formlara uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Yönerge ve örnek formlara uygun olmayan başvurular Kurulumuzca ret edilecektir.

Bunlara ek olarak yönetmelikte yer almayan ancak dünyada etik kurallar çerçevesinde uyulması gereken aşağıdaki hususlara da dikkat edilmesi gerekmektedir.

  1. Katılımcılardan kişisel bilgiye giren Ad-Soyad, imza istenmemelidir.
  2. Niteliği “Tez” olan başvurularda tez danışmanının bilgileri (Unvan, Ad-Soyad) Katılımcı Bilgilendirme Formu’na da yazılmalıdır.
  3. Niteliği “Grup Araştırma” olan başvurularda tüm araştırmacıların adı Katılımcı Bilgilendirme Formu’na yazılmalıdır.
  4. Ses kaydı alınacak ise bu konuda gerekli uyarı Katılımcı Bilgilendirme Formu’na da yazılmalıdır.
  5. Anketin uygulanacağı tüm kurumlar için (Üniversitemiz de dâhil olmak üzere) Kurum izni taahhüt edilmeli ve kurum adı yazılmalıdır.
  6. Katılımcılara gıda tatmaları istenen çalışmalarda, Katılımcı Bilgilendirme Formu’na tattırılması istenen gıdaya yönelik bir hassasiyetin (alerji vs.) olup olmadığı yazılmalıdır.

RAKAMLARLA

Prof.Dr. : 35
Doç.Dr. : 44
Dr.Öğr. Üyesi : 24
Kız Öğrenci Sayısı : 1091
Erkek Öğrenci Sayısı : 1073
Toplam Öğrenci Sayısı : 2162
Doktora Öğrenci Sayısı : 254
Tezli Yüksek Lisans Öğrenci Sayısı : 1600
Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenci Sayısı : 308
Ana Bilim dalı : 34
Doktora : 16
Tezli Yüksek Lisans : 32
Tezsiz Yüksek Lisans : 15

© 2018 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi                                                                                                                                                          Ziyaretçi İstatistikleri  » 6  Çevrimiçi  » 196  Bugün  » 1058  Dün  » 822696  Toplam