ENSTİTÜ MÜDÜRÜNÜN MESAJI

Değerli Öğrenciler....

Üniversitemize bağlı olarak 1982’de kurulan ve kesintisiz eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ederek binlerce lisansüstü öğrencisi mezun eden Enstitümüz, bugüne kadar başta Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olmak üzere birçok üniversitede görev yapan ve hâlen görev yapmakta olan çok değerli akademisyenler yetiştirmiştir.

Enstitümüz, özelde tarih boyunca medreseler ve eğitim kurumlarıyla bir kültür merkezi olan Sivas’ı, genelde ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacak bilimsel araştırmalara, insan gücü potansiyelinin iyileştirilmesine ve bilgi toplumunun oluşmasına katkı sağlamak amacıyla hizmet vermekte ve lisansüstü düzeyde akademik düşünceye sahip, çalışma alanında deneyim ve donanımlı bireyler yetiştirmeyi kendisine gaye edinmiştir. Amacımız, lisansüstü eğitim ve öğretimi daha kaliteli ve nitelikli hâle getirerek hem Üniversitemize hem de ülkemize faydalı ilim insanları yetiştirmektir.

Eğitim ve öğretimde, sadece öğrencilerimizin bilgi, beceri ve kişiliklerinin geliştirilmesini sağlamakla kalmayıp bilgiyi yönetim ve iş hayatına aktaran ve yeni değerler üreten bilimsel düşünce becerisine sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu konuda en büyük desteği, Üniversitemizin değerli öğretim üyelerinden ve Enstitümüz bünyesinde lisansüstü eğitim yapan siz öğrencilerimizden almaktayız.

Amatör ruhu asla kaybetmeden profesyonellikle çalışmayı ilke edinen, sorunlara anında müdahale ederek çözüm üreten, güler yüzlü bir ekibimizle sizlere hizmet üretmek ilk ve yegâne önceliğimizdir.

Daha iyi ve kaliteli hizmet sunma ve bizim göremediğimiz eksiklikler noktasında sizlerden gelen görüş ve öneriler bizlere yol gösterecektir. Bu vesileyle çalışmalarınızda başarılar diliyor, başarı ve huzur dolu bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmenizi temenni ediyorum.

Prof. Dr. Ahmet YÜKSEL