GEÇİCİ MADDE 85- Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden; kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dâhil, terör suçu ile kasten öldürme suçlarından (madde 81, 82 ve 83), işkence suçundan (madde 94 ve 95), eziyet suçundan (madde 96), cinsel saldırı (madde 102), çocukların cinsel istismarı (madde 103), uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan (madde 188) mahkum olanlar ile sahte belge sebebiyle kaydı iptal edilenler ile kayıt sırasında sahte belge verenler ile 5846 sayılı Kanunun 71 inci maddesinde yazılı suçlar ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği veya kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44 üncü maddesinde belirtilen esaslara göre 2026-2027 eğitim öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan usul ve esasların ilan edilmesinden detaylı bilgi web sayfamızdan ilan edilecektir.
Dilekçe ıslak imzalı olacak şekilde posta yoluyla gönderilmesi veya Enstitümüze bizzat başvurarak verilmesi gerekmektedir.
| Prof.Dr. | : 42 | |
| Doç.Dr. | : 33 | |
| Dr.Öğr. Üyesi | : 23 | |
| Kız Öğrenci Sayısı | : 817 | |
| Erkek Öğrenci Sayısı | : 861 |
| Toplam Öğrenci Sayısı | : 1678 | |
| Doktora Öğrenci Sayısı | : 223 | |
| Tezli Yüksek Lisans Öğrenci Sayısı | : 1193 | |
| Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenci Sayısı | : 262 |
| Ana Bilim dalı | : 36 | |
| Doktora | : 17 | |
| Tezli Yüksek Lisans | : 35 | |
| Tezsiz Yüksek Lisans | : 16 |